Duurzaam Podotherapie
Bij Podotherapie van der Kaa brengen we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de praktijk. Onze MVO-aanpak draait om het zorgvuldig in evenwicht brengen van profit, people en planet. Hierbij investeren we in onze omgeving, bevorderen we de gezondheid van onze cliënten en medewerkers, en dragen we positief bij aan het klimaat. Laten we eens kijken naar de duurzame initiatieven die we hebben geïmplementeerd om onze planeet en gemeenschap te ondersteunen.
Definitie MVO
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, is naast Profit (investeren in de omgeving van ons bedrijf) ook aandacht voor People de gezondheidsrisico’s voor de cliënt en het personeel en Planet door een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat.
Verduurzamen is nodig om als ondernemer klaar te zijn voor de toekomst, kosten te besparen maar vooral om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat.
Podotherapie Van der Kaa heeft in 2019 het ISO 26000 certificaat behaald en in november 2021 heeft de her-certificering plaatsgevonden.
Afvalstromen in praktijk
Om u een indruk te geven in de afvalstromen binnen onze praktijk geven wij u een opsomming van de diverse afvalstromen waar wij terdege rekening mee houden.
Zolen restmateriaal
Binnen de podotherapie constateren wij veel restafval bij productie van podozolen via een cad-cam systeem. 80% van het plaatmateriaal EVA wordt weggegooid. Dit probleem wordt steeds groter zowel in Nederland als in de rest van de wereld door het groeiende vak podiatry/podotherapie waarbij de techniek anders is dan jaren geleden.
Gedreven door onze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gedachten zijn we aan de slag gegaan om dit probleem in kaart te brengen en te zoeken naar oplossingen en kansen.
Plastics – Verpakkingsmateriaal, geplastificeerd papier, plastic wegwerpschorten en handschoenen.
Lege plastic flessen schoonmaakmiddel/alcohol e.d., lege tubes worden door ons gedeponeerd in de kunststof afvalcontainer.
Chirurgische mesjes – Deze verzamelen wij in een speciale container, mede om prik- en snij-incidenten te voorkomen.
Apparatuur – Apparatuur die aan vervanging toe is binnen de praktijk, zoals een pedicuremotor kunnen wij ook inleveren bij onze groothandel waar deze is aangeschaft. Hier demonteren ze het apparaat en verzamelen bruikbare onderdelen voor reparaties aan defecte apparatuur. De overige onderdelen gaan naar de afvalverwerker.