Hallux valgus of Knokteen – Podotherapie van der Kaa B.V. – Tilburg

Locaties

Tilburg West
Tilburg Reeshof
Tilburg Piushaven
Tilburg Noord
Dongen
Goirle
Gilze

Adresgegevens

Dragonstraat 21
5044 HR Tilburg

Tel: 013-4633986
E-mail: info@allesovervoeten.nl

Openingstijden

Maandag: 09.00 - 19.00
Dinsdag: 09.00 - 19.00
Woensdag: 09.00 - 19.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag: 08.00 - 16.00

Hallux valgus of Knokteen

De Hallux Valgus/knok is een scheefstand van de grote teen. Een puntige schoen (met hoge hak) is een belangrijke boosdoener. Deze schoenen dwingen de tenen in een verkeerde stand. Door de druk op de knok kan het bot gaan groeien (woekeren) en er kan een lidoorn of ontsteking op ontstaan. Deze woekering is alleen te stoppen door schoenen te dragen met een lage hak en juiste breedte door middel van een ontlastende siliconen orthese.

Podotherapie voor de knok

Erfelijke aanleg of een verkeerde voetstand kunnen deze afwijking verergeren. D.m.v. goede schoenen en corrigerende zolen te dragen is de scheefstand van de grote teen af te remmen. Een antidrukstukje kan de druk op de knok verminderen.

Podotherapeutische zolen zijn corrigerende zolen. D.w.z. de voetstand wordt geactiveerd i.t.t. steunzolen waarbij de voeten lui kunnen worden. De correctie wordt toegepast nadat er d.m.v. biomechanische metingen is vastgesteld wat de neutrale stand van de voet moet zijn. Omdat dit bij iedere voet anders is worden de zolen individueel gemaakt en wordt er geen gebruik gemaakt van halffabrikaten.

Operatieve mogelijkheden worden later beschreven.


De knok, onderaanzicht                        De knok, vooraanzicht

Indien u wilt weten of wij iets voor u kunnen betekenen, bieden wij u een gratis 10 minutengesprek aan bij een van de podotherapeuten van Podotherapie van der Kaa in Tilburg, Dongen, Goirle of Gilze.
Bel voor het maken van een afspraak voor een 10 minutengesprek of een onderzoek van 45 minuten naar 013-4633986.
Tarieven vindt u bij tarieven en vergoeding.