Hielklachten/Pijn in hiel – Podotherapie van der Kaa B.V. – Tilburg

Locaties

Tilburg West
Tilburg Reeshof
Tilburg Piushaven
Tilburg Noord
Dongen
Goirle
Gilze

Adresgegevens

Dragonstraat 21
5044 HR Tilburg

Tel: 013-4633986
E-mail: info@allesovervoeten.nl

Openingstijden

Maandag: 09.00 - 19.00
Dinsdag: 09.00 - 19.00
Woensdag: 09.00 - 19.00
Donderdag: 08.00 - 17.00
Vrijdag: 08.00 - 16.00

Hielklachten/Pijn in hiel

Plantaire fasciitis is een irritatie of ontsteking aan de voetzoolpees.

Symptomen: vooral startpijnen bij het opstaan, vaak ook zwelling en pijn bij langer lopen.
Therapie: opheffen van de oorzaak. Bij biomechanische afwijking in de voetfunctie worden corrigerende podotherapeutische zolen aangemeten.
Verwacht resultaat: Klachtenvrij vaak binnen 3 maanden maar als de klachten al langer aanwezig zijn kunnen de startpijnen tot 9 maanden aanhouden.

Hielklachten snel verholpen bij Podotherapie van der Kaa

Monique en haar team zijn er van overtuigd dat u, met een paar goede adviezen, hielklachten kunt voorkomen en genezen.
Korter dan 6 weken hielklachten? Wij geven een schoenadvies, loopoefeningen en een speciale massagetechniek die u zelf kunt toepassen. Hierdoor bent u binnen 6 weken vaak weer klachtenvrij.
Loopt u langer met hielklachten zie dan onderstaand behandelplan.

Indien u wilt weten of wij iets voor u kunnen betekenen, bieden wij u een gratis 10 minutengesprek aan bij een van de podotherapeuten van Podotherapie van der Kaa in Tilburg, Dongen, Goirle of Gilze.
Bel voor het maken van een afspraak voor een 10 minutengesprek of een onderzoek van 45 minuten naar 013-4633986.
Tarieven vindt u bij tarieven en vergoeding.

Behandelplan bij hielklachten

1. Onstekingsfase

 • Rust: In de ontstekingsfase is het belangrijk om de voet minder te belasten. Probeer in de acute fase zoveel mogelijk werkzaamheden zittend te doen, bijv. strijken, aardappels schillen. Dweilen met stok, ramen wassen niet op een trap. Vermijd trappen lopen. Wandelen of boodschappen doen zo kort mogelijk (10 minuten, niet een half uur). Niet slenteren of winkelen. Niet op de hurken zitten met de tenen gebogen. Vermijd sporten zoals loopband en andere cardio fitness apparaten. Als u fietst zet dan niet alleen uw voorvoet op het pedaal zodat de tenen buigen, beter kunt u de middenvoet op het pedaal zetten.

2. Herstelfase

Na 1 week rust moet u uw voet weer gaan belasten om te zorgen dat de collageenvezels de goede trekrichting krijgen.

 • Loopoefeningen: Een goede afwikkeling van de voet is hierbij belangrijk voor een zo?n snel mogelijk resultaat. Antalgisch lopen, slenteren en staan is niet aan te raden. Zet eerst uw hiel neer en neem een iets grotere pas voor een betere afwikkeling van de voet.
 • Podotherapeutische zolen: De juiste ondersteuning met podotherapeutische zolen bevordert de genezing en zorgt voor nagenoeg geen recidief.
 • Taping: Taping kan verlichting geven van de klachten gedurende de herstelfase.
 • Massage: ‘s Ochtends en ‘s avonds de voet zacht masseren. Na zwaardere belasting de voet koelen d.m.v. ijs in een washandje.
 • Schoenadvies: De juiste sportschoenkeuze is zeer belangrijk. Soms veroorzaakt een bepaalde schoen een klacht. Andere schoenen kunnen helpen een klacht te voorkomen

3. Opbouwfase

 • Gradet Activity: Met een trainingsprogramma helpt uw podotherapeut u om de belastbaarheidweer zo snel als mogelijk is op te bouwen. Als de belastbaarheid weer helemaal optimaal is kunt u op kontrole bij de podotherapeut om de zooltherapie indien mogelijk af te bouwen.
 • Rekoefeningen: Als de spieren soepel blijven functioneren ze beter. De podotherapeut verteld u welke spieren gerekt en welke verstevigd dienen te worden.

 Andere behandelmogelijkheden

 • Fysiotherapie: Er zijn diverse mogelijkheden, o.a. manuele therapie bij beperkte bewegingsmogelijkheid in de voet soms kan shock wave een ondersteunende behandeling zijn.
 • Shockwave: Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.
 • Pijnstillers en ontstekingsremmers: Zoals Ibuprofen of Aleve alleen op verwijzing van uw huisarts.
 • Gips: Geeft verplichtte rust. Nadeel ervan is dat de spieren stijver worden.
 • Injectie: Voordeel: Het werkt ontstekingsremmend en tijdelijk pijnstillend
  nadeel: het is soms erg pijnlijk en helpt niet altijd. Als het pijnverminderend werkt gaat u de voet meer belasten, waardoor de ontsteking weer eerder terugkomt. Ook kan er littekenweefsel ontstaan.
 • Operatie: Wordt afgeraden. Is er na twee jaar geen verbetering opgetreden dan kan men dit met de huisarts bespreken.

Indien u wilt weten of wij iets voor u kunnen betekenen, bieden wij u een gratis 10 minutengesprek aan bij een van de podotherapeuten van Podotherapie van der Kaa in Tilburg, Dongen, Goirle of Gilze.
Bel voor het maken van een afspraak voor een 10 minutengesprek of een onderzoek van 45 minuten naar 013-4633986.
Tarieven vindt u bij tarieven en vergoeding.