Specialisaties
Podotherapie is sinds 1982 in Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep. In december 1997 is de BIG-wet ingevoerd, waarbij het beroep van podotherapeut wordt gereguleerd in artikel 34 via een Algemene Maatregel van Bestuur. Dit betekent dat de titel “podotherapeut” een beschermde titel is.
Tijdens het sporten wordt veel verlangd van de spieren en gewrichten. Dit komt door snelheid, kracht en herhalende bewegingen die gemaakt worden. Contactsport maakt de kans op blessures vele malen groter.
Het analyseren van het looppatroon is een belangrijk onderdeel om de diagnose te stellen. Vaak is een visuele analyse voldoende. Maar met deze apparatuur kunnen we de opgenomen beelden vertraagd afspelen en zo beter uw looppatroon analyseren.
Mensen met diabetes hebben een grotere kans op problemen met de voeten en de huid dan mensen zonder diabetes. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat één op de vier mensen met diabetes vroeg of laat te maken krijgt met voetproblemen. U kunt echter zelf veel doen om deze problemen te voorkomen
Op dit moment zijn er meer dan 200 aandoeningen bekend, die onder de term Reuma vallen. Iedere reumatische aandoening heeft zijn eigen oorzaken, symptomen en gevolgen maar uit onderzoek is gebleken dat 80-96% van alle reumapatiënten voetklachten heeft!
Als een kind de voeten belast zien we geleidelijk een verandering in de stand van de voeten en benen. Door tijdig ingrijpen van een podotherapeut kunnen bestaande pijnklachten vaak verholpen worden en/of afwijkende voet-, been- of teenstanden tijdens de groei gecorrigeerd.
Als de beweeglijkheid van de voetgewrichten belemmert is geeft dit een negatief effect op het looppatroon. Er kunnen klachten ontstaan in de voeten maar ook hoger gelegen in knieën, benen en rug.
Wist u dat in veiligheidsschoenen alleen gecertificeerde podotherapeutische zolen mogen worden gelegd? Door onze samenwerking met gecertificeerde bedrijven kunnen wij voortaan aan de hoogste eisen voldoen met onze zolen.